Època de canvis, època d’innovació. Per això us portem 5 consells per seguir les tendències que venen i vindran el llarg d’aquest 2021.
El món de la gestió del Fitness ha patit una sèrie de canvis i innovacions que han vingut per quedar-se. Moltes d’aquestes tendències han sorgit a causa de la Covid_19.
El Covid_19 ha accelerat la implementació d’aquestes noves tendències, que moltes d’elles eren inhabitables, però a llarg termini.
Un dels grans problemes que han tingut molts dels centres ha estat el temps de reacció que han tingut per poder-les implementar.
Però el que podem tenir clar, és que estem en un canvi de paradigma i una acceleració dels canvis. On hem de tenir en compte el servei, però sobretot l’experiència que tenen els usuaris a l’hora d’utilitzar aquest servei.
Els 5 Tips sobre tendències de gestió del Fitness estan agrupades en diferents àmbits com són la:
- Comunicació
- Optimització
- Posicionament
- Marketing
1- Comunicació one to one:
La comunicació One-to-one, ens referim a una comunicació personalitzada amb cada persona. Coneixent com és cada usuari i quines són les seves necessitats per oferir allò que realment li interessa. És un dels trets més diferencials pels usuaris. El fet que cada comunicació sigui personalitzada diu molt del centre.
Si vols conèixer més la comunicació one-to-one o marketing one-to-one llegeix fes click aquí.
2- Imatge de marca:
Hem d’estar presents digitalment i ara encara més. Hem de tenir una web, que representi la imatge i els valors de la marca amb un bon posicionament.
La imatge de marca ha d’anar lligada tant amb el centre, la web, les comunicacions online i offline i sobretot amb les xarxes socials. D’aquesta manera obtindrem una imatge, un fil conductor i un reconeixement a simple vista.
3- Eines de Comunicació (Mailing, SMS, WhatsApp…):
En els moments de Lockdown, ha estat clau que els centres mantinguessin la comunicació amb els seus usuaris. Aquesta comunicació ha estat i és essencial per recordar que el gimnàs segueix viu que estem al costat dels usuaris.
La clau d’aquesta comunicació, és identificar quina és l’eina que té una millor conversió i dissenyar estratègicament quina utilitzem en cada situació. Ja siguin amb una estratègia d’enviament de mailings personalitzats (onboarding, notícies, confirmació…), SMS (reserves, recordatoris…) o mitjançant una eina com WhatsApp.
Eina que s’ha de vigilar com s’utilitza per a complir amb la política de privacitat dels usuaris.
Si vols saber més sobre com crear una estratègia de Marketing amb WhatsApp, fes click aquí.
4- Reserves Online:
Ara mateix és una de les funcionalitats bàsiques que ha integrat la majoria de centres, per tal de complir amb les normatives i el control de l’aforament.
Però en molts casos, aquest procés de reserva, és mitjançant webs o programes externs sense una imatge personalitzada del centre. Aportant una desconfiança de l’usuari cap al centre, ja que el fet d’utilitzar un procés des d’una altra Web o des d’una altra App, pot ser una barrera i una caiguda de reserves d’usuaris.
Per aquesta raó, recomanem utilitzar sistemes que permetin una personalització total per tal de seguir la mateixa imatge de marca i aportar un major grau de confiança cap a l’usuari. Perquè recordem que són processos importants per l’usuari, ja que en molts casos es produeix un pagament.
Coneix un sistema que et permet una personalització total de la Web i de l’App mòbil fent click aquí.
5- Nous models de negoci:
La Covid_19 ha provocat el naixement de nous models de negoci. Alguns d’ells ja s’havien provat anteriorment sense tenir gaire èxit. Però molts d’ells, ara poden ser una gran solució per augmentar la facturació, estabilitzar-la o recuperar-la…
Alguns d’aquests nous models són:
- Pay per use: Els usuaris paguen només per la utilització de les instal·lacions i els serveis. Aquest model de negoci provoca una reducció de problemes de devolucions de quotes en cas de lockdown. És una opció a tenir en compte en certs usuaris, on la seva recurrència i utilització de les instal·lacions no recurrent i habitual.
- Model Netflix: Ens referim en un model de negoci, sense cap mena de permanència, ni pagament d’inscripció i un sistema de pagament automàtic. Reduint les devolucions i els problemes de caixa. Aquest model és interessant sobretot per usuaris que no saben si realment utilitzaran el servei o no, i el seu màxim objectiu és reduir les pèrdues.
Per altra banda, és un sistema que en molts casos l’usuari deixa de pensar en la quota de pagament mensual, ja que és totalment automàtica.
- Online: és un dels models de negoci amb més projecció i que en molts casos, molts Instagramers i influencers (sense cap mena de titulació) han aprofitat per crear engagement i créixer.
És un model de negoci, que no suposa una inversió econòmica molt gran i, que en canvi, et pot generar un augment considerable d’ingressos i una reducció del churn rate (abandonament d’usuaris).
Només hem de gravar les classes dirigides i oferir-les en streaming a usuaris que prefereixen fer-ho des de casa. D’aquesta manera podem realitzar una quota especial per aquest target, reduir la caiguda d’usuari i arribar a qualsevol persona de qualsevol part del món.
Si vols saber com pots crear classes online i quotes personalitzades fes click aquí.
Aquest són alguns tips perquè el teu negoci segueixi creixent. Estem en un moment, on la innovació i la digitalització són necessaris, i no fer aquest pas endavant és un error.
Per tal d’ajudar-te, hem preparat un document totalment gratuït, amb 30 Tips per fer créixer el teu negoci. Només has de fer click aquí.